Projecten 2017

Ook dit jaar zijn er weer een aantal projecten in San Pedro de Lóvago gestart die GESP ondersteunt en begeleidt.

Hieronder een lijst ingedeeld naar de drie aandachtgebieden die GESP hanteert. Het spreekt voor zich dat sommige projecten overlappend zijn binnen deze onderverdeling. Zo is de aanleg van een waterputten vooal voor de scholen gedacht, maar zullen ook mensen in de nabijheid van deze scholen er gebruik van gaan maken.

In de eerste kolom wordt de titel weergegeven, gevolgd door resp. de uitvoerende partnerorganisatie en periode van uitvoer. In de laatste kolom een toelichting.

Ook zijn er een aantal aanvragen in behandeling of in voorbereiding; hierbij is nog geen implementatietijd aangegeven. 

Voor meer informatie, raadpleeg ons beleidsplan of schreef een mail. 

 

Sociale inclusie 

     
Alle kinderen naar school in Zanzibar, La Sardina en Bulun (4 scholen) Asociación Quitulia feb. - okt. Bekijk deze korte projectomschrijving. Gesponsord o.a. door Kerk in Actie.
Aanleg electriciteitsvoorziening op een school in San Bartolo Quitulia feb. - mrt.

Gesponsord door WeCycle-actie. Lees dit artikel over de afronding van het project!

Uitbreiding Rehabilitatiecentrum Johana Miranda (een dagopvangcentrum voor jongeren met een beperking) Gemeente San Pedro de Lóvago

aug. 2016 - mrt.

 

 

Basisvoorzieningen

     
Vier zwaartekrachtgedreven drinkwaterleidingen in San Bartolo, Los Borges, La Pintada en La Vainilla Gemeente SPL jan. - dec.

Voor meer informatie, bekijk deze korte projectbeschrijving. De aanleg van deze drinkwatersystemen wordt gesponsord door o.a. Hofsteestichting, Gebr. van den Boschstichting en Rabobank Foundation Share4more.

Een zwaartekrachtgedreven drinkwaterleiding voor de school in Bulun (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  
Twee waterputten voor twee scholen in Zapotal en Zanzibar (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  
Latrine voor de school in Bulun (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  

 

Economische ontwikkeling

     
Twee druppelirrigatiesystemen in El Juste Coöperatie El Juste jan. 2018 Gesponsord o.a. door Gebr. Van de Boschstichting. Met speciale dank aan Rotary Club. Bekijk het projectvoorstel of lees dit artikel
Drie korte landbouw- en veeteeltcursussen Gemeente SPL apr. - dec.  
Textiel- en naaiwerkplaats DORCAS    

 

 

 Dorcas JuanitaJuanita van de coöperatie DORCAS vervaardigd een honkbalshirt. Samen met 9 andere leden maakt zij in opdracht kleding. Niet alleen sportkleding, maar ook schooluniformen, trouwjurken en andere kleren. Daarnaast ontwerpen ze zelf ook. Sinds vorig jaar zijn deze vrouwen en een man gestart met het opzetten van dit naaiatelier. De honkbaluniformen waren een eerste grote opdracht. En met succes!  

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.