Het LBSNN tekent contract voor een kredietfonds namens de gemeente Gennep & de stichting GESP

n het kader van het Programma voor Integrale Lokale Economische Ontwikkeling (Programa Integral de Desarrollo Economico Local/PIDEL) in San Pedro de Lóvago heeft het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua (LBSNN) medio oktober 2013 een belangrijk contract getekend voor de financiële ondersteuning van ondernemers en producenten in “San Pedro”.  Dit betreft het instellen van een kredietfonds dat beheert gaat worden door de Caja Rural. Het betreft een bedrag van maximaal € 20.000 (maximaal US$ 27.000) voor dit kredietfonds binnen het integrale programma in San Pedro de Lóvago, dat samengesteld is uit € 10.000 van de donororganisaties, de gemeente Gennep en de Stichting GESP, en € 10.000 van het Programma Caminando Juntos van het LBSNN en HIVOS, dat in termijnen ter beschikking zal worden gesteld. De Caja Rural investeert met eigen fondsen additioneel 40% bovenop de beschikbaar gestelde fondsen, Dit betekent dat het totale bedrag van het kredietfonds  US$ 45.000 is. Hierdoor hebben lokale ondernemers en producenten toegang tot een krediet zonder dat zij over voldoende garanties beschikken, maar wel over voldoende economisch potentieel en ondernemerszin hebben om met behulp van een aanvullend krediet hun bedrijf uit te bouwen.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.