Jo Opsteegh over Stichting GESP en Nicaragua

Bas van Nieuwland vroeg zijn opa Jo Opsteegh wat GESP is en wat GESP doet. Hij nam het op en maakte er een korte documentaire van. Jo Opsteegh is een van de oprichters van GESP en nog steeds bestuurslid. De opnames zijn in het vroege voorjaar van 2016 gemaakt.

Bekijk de video: Jo Opsteegh over Stichting GESP en Nicaragua

Jo videoMeer over deze jonge filmmaker en fotograaf op basvannieuwland.nl

Muurschildering op BS Maria Goretti in Gennep

Maria Goretti fragment 2015Op vrijdag 6 november 2015 werden op de BS Maria Goretti twee muurschilderingen onthult. Aanwezig waren o.a. wethouder van de gemeente Gennep, Ed Vandermeulen, Jo Opsteegh (GESP) de Nicaraguaanse kunstenaar Manuel de Jesús Alániz Gámez en de onderwijzers en de kinderen van de BS Maria Goretti. NimaTV was er ook en maakte deze reportage.

Sfeerverslag opening Wereldpaviljoen Steyl

Een mooi en sfeervol verslag van de opening van het Wereldpaviljoen op 17 oktober 2014. Deze video werd gemaakt in de serie Tegelen in Vogelvlucht. De reis gaat naar Nicaragua...

Bekijk hier de rapportage (vanaf minuut 7:45). 

Bezoek Burgemeester San Pedro aan Gennep vastgelegd door Nimartv

CWGFIKGWoAE3jDnOp uitnodiging van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua, Stichting GESP en de burgemeester van de gemeente Gennep bezocht de burgemeester van San Pedro de Lóvago in de eerste week van december 2015 Gennep. Mevrouw Elian Mariel Gonzàlez werd enthousiast ontvangen. Zo ook in de Huuskamer in Ven-Zelderheide. Nimartv maakte er een impressie van en interviewde de burgemeester. Bekijk hier de uitzending terug.

Muurschildering De Heggerank in Heijen onthuld

Reportage van de officiële opening van het kunstwerk dat de Nicaraguaanse muurschilder Katy Centeno Escott samen met kinderen uit groep 8 van BS De Heggerank in Heijen in november 2014 maakte. Bekijk de video gemaakt door nimatv.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.