Interactieve vertelling ‘Het lot van een geluksvogel’

Schoenpoetser Sergio

In het kader van de Nicaraguaweek bezocht kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans dinsdag 3 november 2015 de BS Maria Goretti in Gennep. Daar vertelde hij het begin van het verhaal 'Het lot van een geluksvogel'. De leerlingen van de bovenbouw deden enthousiast mee en voelden zich helemaal Sergio, Rosa, Humberto en het kleine broertje dat met zijn blote billen in de brandnetels ging zitten. Op de vraag of ze deze interactieve vertelling een leuke, goede of supergoede manier vonden om meer over Nicaragua te leren kennen, over-schreeuwde iedereen elkaar om supergoed te roepen. 

Andere activiteiten in deze Nicaraguaweek zijn het maken van een muurschildering samen met Manuel de Jesús Alániz Gámez, een kunstenaar uit Nicaragua, en een bezoek aan 't wereldpaviljoen in Steyl.

Een leerling uit groep 8 speelt Sergio die met schoenenpoetsen geld verdiend. Veel kinderen in Nicaragua hebben dergelijke baantjes, vaak moeten kinderen dat om hun families financieel te helpen. Dat is kinderarbeid. GESP ondersteunt initiatieven in San Pedro de Lóvago om toch meer kinderen naar school te kunnen laten gaan.    

Gerard Sonnemans

'Het lot van een geluksvogel' gaat over Rosa en Sergio. Rosa woont op het platteland. Ze gaat met haar zieke moeder naar het ziekenhuis in de stad. Het huisbiggetje gaat mee om verkocht te worden, want de operatie is kostbaar. Haar moeder wordt opgenomen en Rosa moet naar een onbekende tante toe. Daar ontmoet ze haar neef Sergio, een echte straatrat. Die heeft zo zijn eigen problemen. Rosa en Sergio willen eerst niets van elkaar weten. Maar het lot dwingt hen steun van elkaar te zoeken...

Gerard Sonnemans toont het boekje voordat hij begint te vertellen. Gerard schreef dit boekje op verzoek van Jo Opsteegh (GESP) over de lotgevallen van kinderen in Nicaragua. Het werd mede-uitgegeven door HIVOS en LBSNN. Dit boek is ook via GESP te verkrijgen, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.