Schenking Lisa van Dijk aan GESP goed besteed

Waterproject Los Meleros GESPIn een klein buurtschap in de gemeente San Pedro de Lóvago zijn met het legaat van mevrouw Lisa van Dijk watermeters geïnstalleerd. Hierdoor komt het verbruik van het water van de onlangs aangelegde waterput beter in beeld. De consumenten betalen een eerlijke prijs voor het gebruikte schone water.

In april van dit jaar ontving Stichting GESP Gennep een brief van de executeur van het testament van Lisa van Dijk. Lisa van Dijk - beter bekend als 'Lieske van de Sèwiet' – liet € 1000 aan GESP na ter ondersteuning van hun ontwikkelingswerk. "We wilden het geld natuurlijk goed besteden en toen de burgemeester van de zusterstad in Nicaragua ons vroeg om een bijdrage voor de installatie van 26 watermeters aarzelden we geen moment," vertelt Yvonne van Driel van GESP. "Onlangs is in Los Meleros een waterleiding aangelegd. In elk huis in deze kleine gemeenschap is nu een kraan aanwezig. Het water is voor eigen consumptie en voor hun vee. Hoewel de waterleiding via zwaartekracht functioneert, is ook hier het onderhoud en het beheer van het waterwingebied kostbaar. Met de watermeters kan het verbruik berekend worden. Een goede stap in de richting van goed beleid, meer transparentie en eigen verantwoordelijkheid."

De gemeentes Gennep en San Pedro de Lóvago in Nicaragua hebben al meer dan 20 jaar een hechte stedenband. Stichting GESP onderhoudt daarbij de contacten en stimuleert economische projecten en ondersteunt het gemeentelijke beleid van basisvoorzieningen zoals water. Dit gebeurt met kleine financiële bijdrages, maar nog vaker met kennis en kunde. "We zetten onze middelen zo effectief mogelijk in of het nou geld of kennis is", vervolgt de vrijwilligster bij GESP. "De ontvangen gift is zeker goed besteed. Wij zijn zeer dankbaar dat mevrouw Van Dijk op deze wijze onze projecten ondersteunt. Het getuigt van waardering voor ons werk."

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.