Schenking Lisa van Dijk aan GESP goed besteed

Waterproject Los Meleros GESPIn een klein buurtschap in de gemeente San Pedro de Lóvago zijn met het legaat van mevrouw Lisa van Dijk watermeters geïnstalleerd. Hierdoor komt het verbruik van het water van de onlangs aangelegde waterput beter in beeld. De consumenten betalen een eerlijke prijs voor het gebruikte schone water.

In april van dit jaar ontving Stichting GESP Gennep een brief van de executeur van het testament van Lisa van Dijk. Lisa van Dijk - beter bekend als 'Lieske van de Sèwiet' – liet € 1000 aan GESP na ter ondersteuning van hun ontwikkelingswerk. "We wilden het geld natuurlijk goed besteden en toen de burgemeester van de zusterstad in Nicaragua ons vroeg om een bijdrage voor de installatie van 26 watermeters aarzelden we geen moment," vertelt Yvonne van Driel van GESP. "Onlangs is in Los Meleros een waterleiding aangelegd. In elk huis in deze kleine gemeenschap is nu een kraan aanwezig. Het water is voor eigen consumptie en voor hun vee. Hoewel de waterleiding via zwaartekracht functioneert, is ook hier het onderhoud en het beheer van het waterwingebied kostbaar. Met de watermeters kan het verbruik berekend worden. Een goede stap in de richting van goed beleid, meer transparentie en eigen verantwoordelijkheid."

De gemeentes Gennep en San Pedro de Lóvago in Nicaragua hebben al meer dan 20 jaar een hechte stedenband. Stichting GESP onderhoudt daarbij de contacten en stimuleert economische projecten en ondersteunt het gemeentelijke beleid van basisvoorzieningen zoals water. Dit gebeurt met kleine financiële bijdrages, maar nog vaker met kennis en kunde. "We zetten onze middelen zo effectief mogelijk in of het nou geld of kennis is", vervolgt de vrijwilligster bij GESP. "De ontvangen gift is zeker goed besteed. Wij zijn zeer dankbaar dat mevrouw Van Dijk op deze wijze onze projecten ondersteunt. Het getuigt van waardering voor ons werk."

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.