Burgemeester San Pedro enthousiast over Wereldpaviljoen

Burgemeester Elian Mariel González van San Pedro de Lóvago (Nicaragua) is zeer enthousiast over het wereldpaviljoen in Steyl. "Ik ben verrast over datgene wat vrijwilligers hier hebben neergezet om jullie kinderen kennis te laten maken met onze cultuur", aldus de burgemeester van dit Nicarugaans stadje. Ze was zondag 29 november te gast in het nagebouwde stadje San Pedro in het Wereldpaviljoen. Elian González is op werkbezoek bij de gemeente Gennep en de organisatie GESP Gennep. Een van de onderdelen van het werkbezoek was een bezoek en kennismaking met het Wereldpaviljoen in Steyl. Ze was onder de indruk van de hartelijke en warme ontvangst in het Wereldpaviljoen en keek haar ogen uit. Ze vond de vlucht via de Fokker 50 een waarlijke sensatie evenals de controle bij de douane. "Ik ben onder de indruk van dit culturele en educatieve centrum. Het ziet er allemaal heel echt uit. Complimenten aan het corps vrijwilligers", aldus Elian.

Ze vertelde dat ze twee jaar geleden op 32-jarige leeftijd gekozen is tot burgemeester van het 9000 inwoners tellende stadje San Pedro de Lóvago. Ze heeft rechten gestudeerd aan de universiteit en heeft geen politieke ambities. Ze is niet lid van een partij. Ze wil als burgemeester er zijn voor haar volk. In het Wereldpaviljoen werd ze in haar taal Spaans toegesproken door vrijwilligster Ellie van der Looij. Die vertelde haar dat in Steyl gekozen is voor de naam San Pedro vanwege de stedenband die de gemeente Gennep en GESP hebben met haar stadje San Pedro de Lóvago. Na het twee uur durende bezoek nam ze afscheid en nodigde de vrijwilligers van het Wereldpaviljoen uit om een keer op bezoek te komen in haar stadje.

Wereldpaviljoen Elian

De foto is gemaakt in de burgemeesters-kamer van het Wereldpaviljoen. In het midden de burge-meester van San Pedro Elian Mariel González en rechts René Poels, voorzitter Wereld-paviljoen, Julio Almanza, coördinator van Fundación Quitulia in San Pedro en Jo Opsteegh van GESP Gennep. Links van de burgemeester vrijwilligers van het Wereldpaviljoen Margriet Stroucken, Jacqueline Benders, Elly van der Looij en Lei Beurskens.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.