Burgemeester San Pedro enthousiast over Wereldpaviljoen

Burgemeester Elian Mariel González van San Pedro de Lóvago (Nicaragua) is zeer enthousiast over het wereldpaviljoen in Steyl. "Ik ben verrast over datgene wat vrijwilligers hier hebben neergezet om jullie kinderen kennis te laten maken met onze cultuur", aldus de burgemeester van dit Nicarugaans stadje. Ze was zondag 29 november te gast in het nagebouwde stadje San Pedro in het Wereldpaviljoen. Elian González is op werkbezoek bij de gemeente Gennep en de organisatie GESP Gennep. Een van de onderdelen van het werkbezoek was een bezoek en kennismaking met het Wereldpaviljoen in Steyl. Ze was onder de indruk van de hartelijke en warme ontvangst in het Wereldpaviljoen en keek haar ogen uit. Ze vond de vlucht via de Fokker 50 een waarlijke sensatie evenals de controle bij de douane. "Ik ben onder de indruk van dit culturele en educatieve centrum. Het ziet er allemaal heel echt uit. Complimenten aan het corps vrijwilligers", aldus Elian.

Ze vertelde dat ze twee jaar geleden op 32-jarige leeftijd gekozen is tot burgemeester van het 9000 inwoners tellende stadje San Pedro de Lóvago. Ze heeft rechten gestudeerd aan de universiteit en heeft geen politieke ambities. Ze is niet lid van een partij. Ze wil als burgemeester er zijn voor haar volk. In het Wereldpaviljoen werd ze in haar taal Spaans toegesproken door vrijwilligster Ellie van der Looij. Die vertelde haar dat in Steyl gekozen is voor de naam San Pedro vanwege de stedenband die de gemeente Gennep en GESP hebben met haar stadje San Pedro de Lóvago. Na het twee uur durende bezoek nam ze afscheid en nodigde de vrijwilligers van het Wereldpaviljoen uit om een keer op bezoek te komen in haar stadje.

Wereldpaviljoen Elian

De foto is gemaakt in de burgemeesters-kamer van het Wereldpaviljoen. In het midden de burge-meester van San Pedro Elian Mariel González en rechts René Poels, voorzitter Wereld-paviljoen, Julio Almanza, coördinator van Fundación Quitulia in San Pedro en Jo Opsteegh van GESP Gennep. Links van de burgemeester vrijwilligers van het Wereldpaviljoen Margriet Stroucken, Jacqueline Benders, Elly van der Looij en Lei Beurskens.

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.