Opening Fototentoonstelling ‘Mijn moeder was een echte strijder’

"Al meer dan 20 jaar bestaat er een stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago. Reden genoeg om deze verbondenheid eens voor het voetlicht te plaatsen", vindt Wim le Clercq, voorzitter a.i. van Stichting GESP. Daarom staat vanaf 13 november de benedenverdieping van de openbare bibliotheek in Gennep in het teken van deze samenwerking met Nicaragua. Er is een fototentoonstelling en er worden lezingen gegeven.

"Vorig jaar maakten wij kennis met de foto's van Piet den Blanken. Deze fotograaf vertelt met foto's het verhaal van Ivania. Een vrouw die al jong zwanger werd, maar altijd bleef zoeken naar mogelijkheden om vooruit te komen. Om haar kinderen te kunnen voeden. Opgeven was geen optie. Dit verhaal trof ons zo, dat we besloten deze tentoonstelling ook naar Gennep te halen." En Wim le Clercq vervolgt: "En dat was een mooie aanleiding om ook de jarenlange samenwerking en vriendschap met San Pedro in beeld te brengen." Naast het fotoverhaal van Ivania zijn er ook foto's over waterbeheer in Nicaragua. Dat is vooral door El Niño een actueel thema. Tevens is er een overzicht van bijna 25 jaar GESP te zien.

GESP Flyer Piet den BlankenNaast de fototentoonstellingen worden er ook elke donderdag lezingen gehouden. Piet den Blanken zal op donderdag 17 november 2016 vertellen over het leven in Nicaragua, gezien vanuit de camaralens. Ellen Bollen gaat op donderdag 24 november in op waterbeheer hier en daar. Op 8 december 2016 is er een lezing over 20 jaar GESP en René Poels zal deze reeks lezingen afsluiten op 15 december als hij vertelt over het belang van het Wereldpaviljoen voor burgerschapseducatie. Lezingen beginnen allemaal om 19:30. Voor het complete programma zie Programma GESP Lezingen 2016.

Voor de kinderen zijn er interactieve voorleesmiddagen. Gerard Sonnemans gaat op interactieve wijze het verhaal vertellen over Sergio en Rosa uit het boek 'Het lot van een geluksvogel'. In het kort: Rosa woont op het platteland. Ze gaat met haar zieke moeder naar het ziekenhuis in de stad. Het huisbiggetje gaat mee om verkocht te worden, want de operatie is kostbaar. Haar moeder wordt opgenomen en Rosa moet naar een onbekende tante toe. Daar ontmoet ze haar neef Sergio, een echte straatrat. Die heeft zo zijn eigen problemen. Rosa en Sergio willen eerst niets van elkaar weten. Maar het lot dwingt hen steun van elkaar te zoeken... Scholen konden zich hiervoor opgeven. Maar bij veel animo zal er ook een extra middag georganiseerd worden. Lees ook dit verslag van het bezoek van de schrijver aan de BS Maria Goretti vorig jaar. 

Dhr. De Koning, burgemeester van Gennep, opent de tentoonstelling 'Mijn moeder was een echte strijder' op zondag 13 november vanaf 16.00 u. Tot 18 december is de tentoonstelling te zien tijdens openingstijden van Biblioplus in Gennep op woensdag, donderdag en zaterdag.

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.