'Wecycle' cheque ontvangen

Op donderdag 25 januari 2017 ontving GESP een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. De check werd overhandigd door de burgemeester van Gennep, dhr. De Koning. Wim le Clercq en Sandra Nellen namen names het bestuur van GESP deze check in ontvangst.

Met deze bijdrage wordt een school in de comarca San Bartolo voorzien van elektriciteit. In het buitengebied van San Pedro is elektriciteit niet altijd gemeengoed. Deze school deed vorig jaar mee aan het programma 'alle kinderen naar school'. Yvonne van Driel was onlangs in San Bartolo en sprak enkele ouders. "De school is meer dan een school. Voor ons is het ook een gemeenschapsruimte, waar vergaderingen plaats vinden. Zo hebben we al regelmatig bijeenkomsten om de aanleg van een zwaartekrachtgedreven drinkwaterleiding te bespreken. Dat is een hele klus en daar moeten we ons goed op voorbereiden." Ook dat project kan rekenen op steun vanuit Gennep.

WeCycle check 24-1-17Wecycle zamelt o.a. e-waste in. Regelmatig organiseert Weclycle een inleveractie. Zo konden inwoners punten scoren door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Er deden 325 gemeenten mee. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. In Gennep was dit nu Stichitng GESP. En we eindigden op de 14de plaats. 

GESP dankt alle inwoners van Gennep.

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.