'Wecycle' cheque ontvangen

Op donderdag 25 januari 2017 ontving GESP een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. De check werd overhandigd door de burgemeester van Gennep, dhr. De Koning. Wim le Clercq en Sandra Nellen namen names het bestuur van GESP deze check in ontvangst.

Met deze bijdrage wordt een school in de comarca San Bartolo voorzien van elektriciteit. In het buitengebied van San Pedro is elektriciteit niet altijd gemeengoed. Deze school deed vorig jaar mee aan het programma 'alle kinderen naar school'. Yvonne van Driel was onlangs in San Bartolo en sprak enkele ouders. "De school is meer dan een school. Voor ons is het ook een gemeenschapsruimte, waar vergaderingen plaats vinden. Zo hebben we al regelmatig bijeenkomsten om de aanleg van een zwaartekrachtgedreven drinkwaterleiding te bespreken. Dat is een hele klus en daar moeten we ons goed op voorbereiden." Ook dat project kan rekenen op steun vanuit Gennep.

WeCycle check 24-1-17Wecycle zamelt o.a. e-waste in. Regelmatig organiseert Weclycle een inleveractie. Zo konden inwoners punten scoren door afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Er deden 325 gemeenten mee. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. In Gennep was dit nu Stichitng GESP. En we eindigden op de 14de plaats. 

GESP dankt alle inwoners van Gennep.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.