Jaaroverzicht 2016: Ontwikkeling door verbondenheid

Verbondenheid en ontwikkeling, dat zijn de woorden die dit jaar GESP kenmerken. Het jaar stond in het teken van jarenlange vriendschap, ontwikkeling en stedenband tussen Gennep en san Pedro de Lóvago. Al meer dan 20 jaar kent Gennep en San Pedro de Lóvago een actieve stedenband en begin 2016 werd op speciale wijze deze verbondenheid geëvalueerd. En in het najaar volgde de fototentoonstelling 'San Pedro en Gennep: ontwikkeling door verbondenheid'. Kortom het was een bijzonder jaar.

In het zojuist verschenen jaarverslag staan echter nog meer belangwekkende gebeurtenissen:

- Tijdens het werkbezoek in februari werd de samenwerking geëvalueerd en werden met verschillende organisaties plannen gemaakt. Ook kreeg de stedenband tussen de beide gemeentes Gennep en San Pedro de Lóvago in samenwerking met CDM, Asociación Quitulia en Stichting GESP een nieuwe impuls.

- Ook vond een heel bijzondere ontmoeting tijdens dit werkbezoek plaats.

- In augustus werd de meerjarige veeteeltopleiding voor veterinaire (be)handelingen afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking in San Pedro de Lóvago. Vertegenwoordigers van GESP waren erbij.

- De toezegging van een aantal fondsen maakte de start van 4 zwaartekrachtgedreven drinkwaterleidingen mogelijk.

- Het programma 'alle kinderen naar school' werd voor een derde keer gefinancierd door de Vastenactie Venlo. Dit keer op drie scholen in San Bartolo, El Juste en La Palma. Dit programma werd afgesloten met een educatief festival in oktober. De kinderen, hun ouders en leerkrachten hebben genoten van dit evenement.

- Op de school "Hermanos de Gennep" in El Empalme werd een nieuwe waterput geslagen en werd door de gemeente een nieuw leslokaal gebouwd. Ook werden er leermaterialen gekocht met een bijdrage van de opbrengst van de vastendoosjes door kinderen van de BS De Vonder.

- De overkapping voor het rehabilitatiecentrum Johana Miranda kon worden gebouwd.

- De fototentoonstelling, de lezingen en andere publieksactiviteiten in november en december in de benedenverdieping van de Bibliotheek in Gennep werden door het publiek goed ontvangen. De reacties waren positief.

- Met het verhaal "Schetsen op oud papier" werd GESP tweede bij de verhalenwedstrijd van Partin.

- Eindigde GESP in de top 25 van de WeCycle-inleveractie van e-waste (op de milieustraat) en ontvingen daarom 1.000 euro.

- En werden de nieuwe beleidslijnen uitgewerkt.

Johana

Op deze site vindt u de uitgebreide versie van het jaarverslag. U kunt dit jaarverslag ook ontvangen met foto's. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Een aantal jongeren die dagelijkse het rehabilitatie- en dagbestedingscentrum Johana Miranda bezoeken. Het publiek (een delegatie uit Gennep) wordt toegesproken.

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.