Wecycle-actie ‘voorziet’ school San Bartolo van elektriciteit: blije kinderen, vooruitgang voor het onderwijs!

In het buitengebied van San Pedro de Lóvago is elektriciteit niet altijd gemeengoed. Met de sponsorcheck van de Wecycle-actie kon de basisschool Enmanuel Mongalo in buurtgemeenschap San Bartolo aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk. Met o.a. het geld van de actie (€ 1000) werd de bedrading - en alles wat daarbij komt kijken - binnen het schoolgebouw aangelegd. Het ministerie van Onderwijs zorgde eind maart voor de aansluiting op het net. De school wordt ook gebruikt als gemeenschapshuis voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. De totale kosten voor de aanleg van elektriciteit waren US$ 1575 (zo'n € 1476).

De onderwijzers gaven aan dat de kinderen heel blij met het licht in de klas. En voor het onderwijs en de onderwijzers biedt het ook veel mogelijkheden.  

San Bartolo LUZ

GESP ontving op 26 januari 2017 uit handen van de burgemeester van Gennep, Peter de Koning, de Wecycle-check van € 1000. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Inwoners konden punten scoren voor een lokaal goed doel door in 325 gemeenten afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij hun milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvingen een sponsorcheque van € 1000 voor het gekozen lokale goede doel. In Gennep was dat in het najaar van 2016 GESP. Gennep eindigde op de veertiende plaats.

Inwoners van Gennep steunden daarmee de aanleg van elektriciteit op deze kleine basisschool in San Bartolo, waarvoor onze dank. Dit is een investering die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt en de leerprestaties verbetert.

Een artikel hierover verscheen ook in De MaasdriehoekKliknieuws en 1Gennep

 

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.