Wecycle-actie ‘voorziet’ school San Bartolo van elektriciteit: blije kinderen, vooruitgang voor het onderwijs!

In het buitengebied van San Pedro de Lóvago is elektriciteit niet altijd gemeengoed. Met de sponsorcheck van de Wecycle-actie kon de basisschool Enmanuel Mongalo in buurtgemeenschap San Bartolo aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk. Met o.a. het geld van de actie (€ 1000) werd de bedrading - en alles wat daarbij komt kijken - binnen het schoolgebouw aangelegd. Het ministerie van Onderwijs zorgde eind maart voor de aansluiting op het net. De school wordt ook gebruikt als gemeenschapshuis voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. De totale kosten voor de aanleg van elektriciteit waren US$ 1575 (zo'n € 1476).

De onderwijzers gaven aan dat de kinderen heel blij met het licht in de klas. En voor het onderwijs en de onderwijzers biedt het ook veel mogelijkheden.  

San Bartolo LUZ

GESP ontving op 26 januari 2017 uit handen van de burgemeester van Gennep, Peter de Koning, de Wecycle-check van € 1000. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Inwoners konden punten scoren voor een lokaal goed doel door in 325 gemeenten afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij hun milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvingen een sponsorcheque van € 1000 voor het gekozen lokale goede doel. In Gennep was dat in het najaar van 2016 GESP. Gennep eindigde op de veertiende plaats.

Inwoners van Gennep steunden daarmee de aanleg van elektriciteit op deze kleine basisschool in San Bartolo, waarvoor onze dank. Dit is een investering die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt en de leerprestaties verbetert.

Een artikel hierover verscheen ook in De MaasdriehoekKliknieuws en 1Gennep

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.