Rabobank Clubkas Campagne: Veel stemmen voor GESP

Tussen 2 en 22 mei 2017 konden leden van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen een stem uitbrengen op een maatschappelijke goed doel in de regio. Ook GESP deed mee. De opbrengst van deze Rabobank Clubkas Campagne werd op 12 juni 2017 in de schouwburg in Cuijk bekend gemaakt: GESP ontving €283,80. Bestuurslid Henry van Eldijk was erbij.

WerelddoelenMet het geld wordt ook dit jaar een campagne rondom wereldburgerschap en de duurzame werelddoelen gehouden. Deze campagne bestaat uit muurschildering, storytelling en inleefmuseum voor kinderen van basisscholen uit de gemeente en de regio. Ernst de Vries (bestuurslid) licht toe: "De Sustainable Global Goals of de werelddoelen zijn de opvolgers van de milleniumdoelen en willen een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Er 17 werelddoelen (zie afbeelding), die in 2030 gehaald moeten worden. En dat is niet alleen een taak van daar, maar ook van de mensen in Nederland. Ook de gemeente Gennep zet zich daarvoor in. GESP besteedt aandacht aan deze werelddoelen met als voorbeeld Nicaragua. Vanuit de jarenlange samenwerking en stedenband met San Pedro de Lóvago kunnen kinderen op verschillende wijze kennismaken met de verschillende werelddoelen."

Wij willen iedereen bedanken. Fijn dat zo veel mensen onze activiteiten hier en daar ondersteunen.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.