Rabobank Clubkas Campagne: Veel stemmen voor GESP

Tussen 2 en 22 mei 2017 konden leden van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen een stem uitbrengen op een maatschappelijke goed doel in de regio. Ook GESP deed mee. De opbrengst van deze Rabobank Clubkas Campagne werd op 12 juni 2017 in de schouwburg in Cuijk bekend gemaakt: GESP ontving €283,80. Bestuurslid Henry van Eldijk was erbij.

WerelddoelenMet het geld wordt ook dit jaar een campagne rondom wereldburgerschap en de duurzame werelddoelen gehouden. Deze campagne bestaat uit muurschildering, storytelling en inleefmuseum voor kinderen van basisscholen uit de gemeente en de regio. Ernst de Vries (bestuurslid) licht toe: "De Sustainable Global Goals of de werelddoelen zijn de opvolgers van de milleniumdoelen en willen een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Er 17 werelddoelen (zie afbeelding), die in 2030 gehaald moeten worden. En dat is niet alleen een taak van daar, maar ook van de mensen in Nederland. Ook de gemeente Gennep zet zich daarvoor in. GESP besteedt aandacht aan deze werelddoelen met als voorbeeld Nicaragua. Vanuit de jarenlange samenwerking en stedenband met San Pedro de Lóvago kunnen kinderen op verschillende wijze kennismaken met de verschillende werelddoelen."

Wij willen iedereen bedanken. Fijn dat zo veel mensen onze activiteiten hier en daar ondersteunen.

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.