Eyecatcher voor ‘t Diekske in Afferden

Samen met wethouder Lia Roefs van de gemeente Bergen werd op vrijdag 17 november 2017 de muurschildering in de hal van 't Diekske onthuld. Drie kleuters mochten na het aftellen van 'uno, dos, tres' het doek naar beneden halen. Zichtbaar werd een mooie kleurrijke wand. De aanwezigen spraken hun bewondering uit: een schitterend kunstwerk. Ook Rob van Ham, directeur van de basisschool in Afferden, vond het een prachtige eyecatcher en een echte aanwinst voor de pas gerenoveerde hal.
Frans Thonen 1Naast Lia Roefs, waren ook de directeur van LBSNN, Ronald van der Hijden en Ernst de Vries, (voorzitter GESP) aanwezig. Maar de aandacht ging natuurlijk uit naar de leerlingen, de kunstenares Tania Gutierrez Cerrato, de leerkrachten en de vrijwilligers van GESP. Samen maakten zij dit kunstwerk tot een succes.

Ingrid Veldscholte, als ambtenaar van de gemeente Gennep betrokken bij de stedenband met San Pedro de Lógavo, vertelde na afloop: "De onthulling was super geslaagd. Allemaal hele blije en voldane kinderen en volwassenen. Prachtig kleurrijk resultaat. Tania ontving een cadeau en uiteraard een hartelijk applaus."

Journalist Frans Thonen was er ook bij en schreef op facebook: 'De muurschildering is door de Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato in samenspraak met de leerlingen gemaakt. Door mee te doen aan dit schilderproject van Stichting GESP en de gemeente Gennep ervaren kinderen hoe het leven en naar school gaan in Nicaragua is. Tania bezocht een week eerder de VSO Mikadoschool in Gennep waar zij samen met leerlingen een vergelijkbare muurschildering heeft gemaakt. In de gemeente Gennep hebben de meeste scholen de afgelopen jaren al kennisgemaakt met dit project van Stichting GESP. In de gemeente Bergen is 't Diekske de eerste basisschool die dit project heeft omarmd.'

 


De foto is gemaakt door Frans Thonen. Op onze facebookpagina is ook een filmpje te zien van het moment van onthulling. 

Deze muurschildering is onderdeel van het drieluik Mondiaal Burgerschap, dat de gemeente Gennep en Stichting GESP in het kader van de lokale campagne 'Stedenband en Global Goals 2030' uitvoeren. Al eerder was ook Gerard Sonnemans op de basisscchool 't Diekske in Afferden. De schrijver vertelde op een interactieve manier het verhaal van Rosa en Sergio. Rosa en Sergio zijn de twee hoofdpersonen uit het boek Het Lot van een geluksvogel. Gerard Sonnemans geeft met dit kinderboek een inkijk in het dagelijkse leven in Nicaragua. Later dit schooljaar komt ook het inleefatelier naar Gennep en Afferden.

Dit progamma wordt mede gefinancierd door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), Platforma-CEMR en Europese Unie onder auspiciën van de gemeentelijke VNGi campagne "Gemeente4GlobalGoals".

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.