Ernst de Vries over de onthulling van het kunstwerk in ’t Diekske: uno, dos, tres!

Gisteren publiceerden we al commentaren en reacties van bezoekers die bij de onthulling van de wandschildering in 't Diekske in Afferden op vrijdag 17 november 2017 waren. Ook de voorzitter van GESP was daarbij uiteraard aanwezig. Ernst de Vries schreef over het mooie slot van twee bijzondere weken.

Afgelopen vrijdag werd het kunstwerk onthuld dat o.l.v. Tania Gutierrez, de kunstenares uit Nicaragua, met de kinderen van groep 5 t/m 8 was gemaakt. Een week eerder was onder grote belangstelling een ander kunstwerk onthuld op VSO Mikado. Dit keer dus op bs 't Diekske.

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 waren aanwezig. Daarnaast nog vele ouders en andere belangstellenden. Jammer genoeg waren de peuters niet aanwezig, want ook zij hebben meegedaan aan dit project door het bakken van heerlijke tortilla's. De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben tekeningen gemaakt rondom de thema's: leren, naar school gaan en vrije tijd. Ook die waren allemaal opgehangen in de centrale hal.

De hal van de school waar het kunstwerk zou worden onthuld was afgeladen vol. De spanning was bij de kinderen duidelijk voelbaar, maar ook bij onze kunstenares en haar gastvrouwe, Laura de Moreno, waar Tania 2 weken te gast was.

Vanuit de gemeente Gennep was Ingrid Veldscholte aanwezig en voor de gemeente Bergen was wethouder, mevrouw Lia Roefs , gevraagd om samen met de kinderen de onthulling te verrichten.
Vanuit Amsterdam was de directeur van het LBSNN aanwezig en ook de pers ontbrak niet.

De directeur, Rob van Ham, nam de honneurs waar en bedankte Tania en Laura voor hun geweldige inzet bij het tot stand komen van dit kunstwerk. Een oorverdovend applaus van de kinderen was het gevolg. Ook het GESP werd bedankt voor de geweldige samenwerking met de school.

Vervolgens sprak Tania de kinderen toe en bedankte hen voor hun enthousiasme en inzet.

Eindelijk werd dan overgegaan tot de onthulling, nadat eerst het tellen geoefend was door Laura: "Uno, dos, tres". Daarna klonk luidkeels opnieuw het "Uno, dos, tres". En onder luid gejuich, oorverdovend applaus en voetengestamp onthulde Lia Roefs samen met 3 kleuters het prachtige kunstwerk. Het werd een waar feest. De school is met recht trots op het kunstwerk, waaraan alle kinderen hebben meegewerkt.Diekske vlnrFoto gemaakt door Frans Thonen. V.l.n.r. Rob den Ham, Lia Roefs, Tania Gutierrez Cerrato, Laura de Romero en Ernst de Vries. Voor het kunstwerk in de hal van BS 't Diekske. 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.