In Memoriam Jo Opsteegh (1944 - 2018)

Jo, muchas gracias por todo!

Jo videoJo, enorm bedankt voor alles!

Door elke dag online Nicaraguaanse kranten te ontcijferen, leerde hij Spaans. Dat vond hij belangrijk omdat hij met de mensen wilde communiceren in hun eigen taal. Tijdens zijn een na laatste bezoek aan San Pedro werd Jo Opsteegh tijdens de ochtenddienst op de kansel uitgenodigd om de gemeenschap toe te spreken. En dat lukte in vloeiend Spaans en zoals hij zelf zei: met de hulp van boven. Hieruit bleek zijn bevlogenheid en inzet voor de stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lóvago.

Sinds de oprichting van GESP in 1994 was Jo Opsteegh vicevoorzitter. Tot het laatst heeft hij zich ingezet voor de mensen in San Pedro de Lóvago. Zijn geest wilde nog, maar zijn lichaam gaf aan dat het echt niet meer ging. Op 4 januari jl. overleed hij.

In San Pedro was Jo geliefd. Don Jo kende iedereen en iedereen kende don Jo. Hij deelde graag zijn ervaringen en verhalen. Al snel ontdekte hij dat samenwerking meer is dan alleen financiële ondersteuning. Ook de uitwisseling van kennis, kunde en vaardigheden stonden bij hem hoog in het vaandel. Zijn belangeloze inzet en betrokkenheid maakten vele projecten mogelijk. Projecten die de levenstandaard in San Pedro de Lóvago verbeterde. Jo geloofde daarbij in de kracht van samen, samen sta je sterk en samen bereik je je doelen. En veel doelen zijn bereikt, zoals de onlangs aangelegde drinkwatervoorzieningen in het buitengebied van San Pedro, de succesvolle veterinaire cursussen, het project 'alle kinderen naar school' en de uitbreiding van het dagbestedingscentrum voor mensen met een beperking. Ook deelde hij zijn kennis en ervaring als boerenzoon en bankdirecteur bij het opzetten van een zuivelcoöperatie, bij kredietfondsen en bij startende ondernemers.

GESP verliest een gedreven en betrokken bestuurslid.

Wij, en de mensen in San Pedro, zijn Jo grote dank verschuldigd voor zijn inzet.

Jo, rust in vrede maar weet dat jouw levenswerk zal worden voortgezet.

Bestuur Stichting GESP Gennep


De uitvaart vond plaats op 10 januari 2018. Ernst de Vries sprak tijdens de heilige mis een uitgebreidere versie van deze I.M. Ook werden de woorden geschreven door de huidige burgemeester van San Pedro de Lóvago Elian Gonzalez voorgelezen. Deze woorden werden ontvangen met een ontroerend applaus.

Aan Jo's wens om in plaats van bloemen liever een gift voor GESP werd massaal gehoor gegeven. Dank aan allen die Jo dierbaar waren. 

Op deze bijzondere video zien en horen jullie Jo zelf vertellen over GESP en San Pedro. 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.