Lange bon verraadt prachtige opbrengst statiegeldactie

Statiegeldactie AH opbrengst 2In de laatste maanden van vorig jaar stond bij de emballage-automaat van de AH Van der Laan in Gennep de GESP-bonnenton. Hierin konden emballagebonnen gedoneerd worden. Op donderdag 25 januari jl. maakte Ruud van der Laan het uiteindelijke bedrag bekend. De lange afrekenbon liet zien dat het opgehaalde bedrag groot was. Het winkelende publiek doneerde zo'n €531,65 en Van der Laan zegde toe dit bedrag tot €750,00 aan te vullen. Een geweldige opbrengst die naar het project 'Alle kinderen naar school' in San Pedro de Lóvago gaat.

Al vier jaar ondersteunt Stichting GESP lokale initiatieven die schooluitval tegengaan en kinderarbeid bespreekbaar maken. Vorig jaar kregen 71 kinderen uit drie comarca's (woonkernen in het buitengebied van San Pedro de Lóvago) zo de kans om naar school te kunnen en dat te blijven doen. Partnerorganisatie Quitulia verzorgde op 4 scholen in Zanzíbar, La Sardina en Bulun bijscholing en huiswerkbegeleiding en organiseerde recreatieve, culturele en sportieve buitenschoolse activiteiten. Daarnaast zijn er workshops voor ouderen en leerkrachten en krijgen de kinderen extra schoolspullen en worden waar nodig scholen opgeknapt. Deze beproefde aanpak maakt bovendien de gemeenschap sterker.

Voor 2018 liggen de ambities nog hoger: in Zapotal, Cangrejal, Banadi, Potrero Cerrado, La Pintada en Muluco wil Quitulia 76 kinderen bereiken en motiveren naar school te gaan. Door de grotere afstand en de ligging van de verschillende comarca's zullen de kosten iets hoger zijn dan voorgaande jaren. In 2017 bedroeg het totale project US$10.500,00. Daarom is het bestuur van GESP ook erg blij en dankbaar met de opbrengst van deze statiegeldactie. 


Foto: Voorzitter van Stichting GESP Ernst de Vries (rechts) samen met Ruud van der Laan (AH van der Laan - Gennep)

Meer informatie over onze projecten, vindt u op onze projectenpagina. Lees ook dit verhaal Heldin op het schoolplein en dit artikel Ook dit jaar weer veel 'uitvallers' terug in de schoolbanken! over het programma 'Alle kinderen naar school". 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.