Drieluik Mondiaal Burgerschap: leerzaam en leuk!

Afgelopen weken stond op zowel 't Diekske in Afferden als op Mikado in Gennep het inleefatelier. In verschillende decors zoals een school, een bank en een markt leren kinderen spelenderwijs hoe kinderen in andere landen wonen, werken en leven. Met dit inleefatelier werd het drieluik mondiaal burgerschap op beide scholen afgesloten.

Het drieluik bestaat uit een storytelling, een muurschildering en het inleefatelier. Al in november vorig jaar vertelde Gerard Sonnemans uit Boxmeer over Sergio en Rosa en maakten de kinderen samen met Tania Gutierrez uit Nicaragua een muurschildering. Op deze wijze maakten de kinderen kennis met Nicaragua. De kinderen waren enthousiast en de leerkrachten reageerden positief. Twee scholieren schreven in hun verslag: 'Het was leuk om zelf eens te beleven hoe het leven er daar aan toe gaat!!'

verhaal

In het kader van de lokale campagne 'Stedenband en Global Goals 2030' werd dit programma, dat mede gefinancierd is door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), Platforma-CEMR en Europese Unie onder auspiciën van de gemeentelijke VNGi campagne "Gemeente4GlobalGoals", uitgevoerd door de gemeente Gennep en Stichting GESP.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.