Speciale zaterdag tijdens SumMmertime 2018: Nicaragua Festival

De gemeente Gennep heeft al bijna 25 jaar een stedenband met een stad in Nicaragua: San Pedro de Lóvago. Op zaterdag 7 juli 2018 organiseert SumMmertime samen met Stichting GESP/Gennep het Nicaragua Festival. Deze dag staat in het teken van de duurzame werelddoelen, maar is vooral genieten van swingende latinmusic van Los Mayas en proeven van Latijns-Amerikaanse hapjes. Naast een kinderplein zijn er workshops en is Radio El Mundo te gast.

Het trio Los Mayas met een unieke samenstelling van harp en Spaanse gitaar en zang vertolken bekende en minder bekende muziek uit Latijns-Amerika. Van Guantanamera tot La Bamba, van ranchero tot salsa.

Voor kinderen is er een speel- en beleefplein. Zo komt het Wereldpaviljoen naar Gennep en gaat samen met kinderen aan de slag met afvalmateriaal. Zelf autootjes maken en je eigen naambordje. Wie wil dat nou niet? Ook zijn er workshops zoals Zumba, theater en muziek maken.
vlag

Tijdens de uitzending van Café El Mundo is er ruimte voor ontmoeten en verhalen. Radio El Mundo geeft stem aan burgerinitiatieven die wereldwijd projecten ondersteunen. Rondom deze uitzending zal er informatie gedeeld worden over de 17 werelddoelen en hoe de stedenband daar vorm aan geeft. In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Het doel van deze Sustainable Global Goals (SDG) is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering te maken.

Binnen GESP is er een kleine werkgroep voor de organisatie van de dag. "We zijn echter altijd op zoek naar vrijwilligers," zegt Ernst de Vries. "Iedereen die Latijns-Amerika een warm hart toe draagt - en al die anderen - roepen we op om zich bij ons te melden. Samen maken we er een mooie dag van." 

Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0610651050.  

Deze dag is een onderdeel van de Campagne 'Stedenbanden en Global Goals 2030' dat mede gefinancierd wordt door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), Platforma-CEMR en Europese Unie onder auspiciën van de gemeentelijke VNGi campagne "Gemeente4GlobalGoals".

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.