Park in San Pedro vernoemd naar Jo Opsteegh

Tijdens het werkbezoek aan Nicaragua werd op 15 mei het 'Parque Ecológico Jo Opsteegh' geopend. Hoewel het park nog niet helemaal af is, besloot de gemeenteraad van San Pedro eind april unaniem om het park naar Jo Opsteegh te vernoemen. Bijzonder was dat resten van Jo Opsteegh hier een laatste rustplaats vonden en een boom ter nagedachtenis aan de medeoprichter van GESP aangeplant werd als het begin van een park vol groen.

Op verzoek van de familie van de op 4 januari jl. overleden Jo Opsteegh namen twee bestuursleden van GESP een urn mee om ook de mensen in San Pedro de gelegenheid te geven afscheid te nemen van don Jo. Dat hij in de zusterstad van Gennep geliefd was, bleek uit de woorden van Henry van Eldijk, die bij de opening aanwezig was. "Iedereen die we spraken vroeg naar Jo en was begaan met zijn heengaan. En ze waren blij verrast toen we vertelden dat Jo een plekje in het park zou krijgen. Je zag dat het hen goed deed om Jo voor altijd in San Pedro te hebben."

Hoewel de aanleg van het park nog volop gaande is, werd deze wel met alle egards geopend. Daarbij ontbrak zelfs de priester niet die Jo de laatste eer betoonde. De huidige burgemeester Ramon Gonzalez gaf aan dat Jo waarschijnlijk meer van San Pedro wist dan menig burgemeester of raadslid: 'En overal waren zijn inspanningen zichtbaar.' De voormalige directeur van de middelbare school en stadshistoricus René Matus sprak de volgende woorden: 'Jo is synoniem met solidariteit.' Ook een blind meisje dat dagelijks het rehabilitatiecentrum Johana Miranda bezoekt, sprak voor de vele aanwezigen. Dat ze dat wat eng vond, was geen reden om het niet te doen. Want zo vertelde een begeleidster: 'Don Jo verdiende het.'

Zowel het bestuur van GESP als de familie is vereerd met dit bijzondere gebaar van de inwoners van San Pedro.Plakkaat Jo 2

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.