Nicaraguafestival: feest van ontmoeting

'Het was een geweldige dag!' Dat zei GESP-voorzitter Ernst de Vries na afloop over het Nicaraguafestival dat op zaterdag 7 juli 2018 in hartje Gennep plaatsvond. Hij bedankte alle vrijwilligers van GESP, SumMmertime, Wereldpaviljoen en iedereen die deze dag tot een succes maakte. Van de andere kant sprak Marian Leideritz van SumMmertime haar bewondering uit voor de inzet en passie van GESP. Jos Schouteten maakte een korte impressie van deze mooie dag.

Nicaraguafestival oorkonde

Solidariteit
Het Nicaraguafestival werd geopend door de burgemeester van Gennep, Peter de Koning. Hij sprak over de bijzondere band die Gennep met San Pedro de Lovago heeft. En vertelde over het gesprek dat hij die week had met zijn ambtgenoot uit San Pedro. Uit handen van Ernst de Vries ontving burgemeester De Koning een oorkonde waarmee de zusterstad uitdrukking geeft aan hun dankbaarheid voor de samenwerking en de getoonde solidariteit.

Hierna speelde Trio Los Mayas swingende Latinmusic. Het publiek dat volop aanwezig was, genoot van dit drietal waarbij de harp opviel. Ook werd het ritmisch bewegen op de proef gesteld bij de zumba-workshop.

Nicaraguafestival Auto

Smullen en spelen
Op het Ellen Hoffmannplein zagen we blije kinderen. De workshops sieraden creëren, auto's en boten maken uit afvalmateriaal, Spaans leren en los gaan op een percussie-instrument werden goed bezocht. Ook de interactieve storytelling van Gerard Sonnemans in de Kenniskeuken (beneden in de bieb) trok veel kinderen en hun (groot)ouders.

Natuurlijk werden de GESP-vogeltjes en nog veel meer verkocht. En de bananenkoekjes, de ananascake en de tortillas con gallo pinto werden door vele bezoekers geproefd en lekker bevonden.

Ontmoeting met de werelddoelen
Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan de duurzame werelddoelen waarbij de foto's met Jo Opsteegh het meest opvielen. Zijn inzet sinds het begin van de stedenband in 1994 is overal zichtbaar. Ook zijn weduwe koesterde deze mooie herinneringen.

Radio El Mundo interviewde en sprak met verschillende mensen over het thema ontmoeten. Ontmoeting tussen twee gemeentes, ontmoeting tussen culturen en ontmoeting met de werelddoelen. De twee enthousiaste radiomakers zeiden vooral onder de indruk te zijn van het interview met de burgemeester Peter de Koning.

Ter afsluiting werd er samen met alle vrijwilligers nog lang nagekletst, terugkijkend op een mooie dag en een geslaagd event.


Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte: gemeente Gennep, Radio El Mundo, SumMmertime, Wereldpaviljoen, Biblioplus, Hendriks Muziek, Gerard Sonnemans, FitDistrict, Trio Los Mayas en de lokale horeca. Bijzondere dank voor alle vrijwilligers!

De uitzending van Radio El Mundo Live is op verzoek terug te luisteren. Stuur dan een mail.  

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

GESP Tweets

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.