GESP krijgt echoapparaat cadeau t.b.v. kliniek in San Pedro

Leo Faasen - voorzitter stichting GESP - nam op 2 september 2013 een echoapparaat in ontvangst, dat geschonken is door het Maasziekenhuis te Boxmeer.

Voor de video klik hier >>>

Limburg en GESP helpen, film 2012 van Marijn Poels

De afgelopen twintig jaar heeft GESP in samenwerking met de gemeente Gennep en de lokale NGO diverse projecten uitgevoerd op het gebied van basis- en beroepsonderwijs en versterking van de lokale economie , maar ook gemeentefinancien en strategische planning. Mede dankzij de inzet vanuit Gennep is het de verwachting dat in 2015 alle kinderen in San Pedro naar de basisschool gaan. In Gennep zet de stichting GESP zich in om het mondiale bewustzijn te vergroten en fondsen te werven voor de projecten in San Pedro, o.a. in samenwerking met scholen.
In de documentaire "L1mburg Helpt" wordt de kijker anno 2012 meegenomen naar San Pedro en ziet hij/zij hoe concrete projecten als beroepsonderwijs op het gebied van veeteelt vorm hebben gekregen in San Pedro. Daarnaast biedt het een inkijk in het leven van de mensen in San Pedro en vertelt de burgemeester wat de stedenband voor zijn gemeente en haar inwoners betekent. De opnames vielen toevallig precies samen met het dorpsfestival van het jaar, dat mooie beelden oplevert van de veeboeren-cultuur

Heeft U de uitzending over San Pedro do Lovago gemist op L1 klik dan hier ...>>

Stedenbanden

Voor info over de plaatsen waarmede GESP een stedenband onderhoudt klik op onderstaande tabs.

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.