Alle kinderen naar school in San Pedro do Lovago

De Stichting GESP onderhoudt, mede namens de gemeente Gennep, de band met de partnergemeente San Pedro do Lovago in Nicaragua.

San Pedro de Lovago gegevens:

Gelegen in de provincie Chontales - Nicaragua op zo'n 190 km van de hoofdstad Managua.
Oppervlakte: 466,5 km2, Productieve wegen: 30Km.
Aantal inwoners: 14.900 (ong. 16 per km2)
19% urbaan
81% ruraal verspreid over 17 gehuchten z.g. comarcas, die (zeer) moeilijk te bereiken zijn. De streek heeft een semi-vochtig klimaat bekend als tropische savanne. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur varieert tussen de 25 º en 26 º C en regenval varieert tussen 1.200 en 1.400 mm,  gekenmerkt door een goede regenval verdeling (noord en zuid) over het jaar.
Belangrijkste bron van inkomsten: (runder-)veeteelt
Industrie: leer- en houtbewerking (leerlooierijen, zadelmakerij, schoenmakerij).

De meeste projecten bevinden zich in San Pedro de Lóvago. Nicaragua is een arm land dat nog volop in ontwikkeling is. De stichting GESP draagt aan die ontwikkeling graag een steentje bij. Velerlei projecten zijn er in de afgelopen 15 jaar tot stand gekomen. Van het bouwen van schooltjes in de afgelegen camarcas tot het boren van waterputten. Het huidige Elzendael college heeft via GESP een houtbewerkingsafdeling op de plaatselijke school tot stand gebracht. GESP stimuleert daarmede ook anderen datzelfde te doen. Zodoende probeert de stichting GESP de inwoners van Gennep er steeds aan te herinneren dat mensen op deze wereld in vrede en solidariteit met elkaar moeten leven.
Toch is de armoede in San Pedro do Lovago nog zeer groot. Hieronder een kaart met in kleuren de gradaties van armoede. Paars = ernstige armoede; rood = grote armoede; groen = gemiddelde armoede en geel = lagere armoede

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.