San Pedro en Gennep: Ontwikkeling door verbondenheid!

 

Foto Jongens La Palma

Al jaren werken we in het buitengebied van San Pedro de Lóvago samen met partnerorganisaties aan het programma's zoals 'alle kinderen naar school'. Soms gaan kinderen niet naar school, omdat ze moeten werken. Op de boerderij, thuis of elders. Ook moeten kinderen vaak water halen. Soms langer dan 2 uur lopen. Daarom is de aanleg van waterleidingen zo belangrijk. In een kleine gemeenschap is al zo'n zwaartekrachtgedreven waterleiding aangelegd. Het afvalwater uit de keuken wordt weer gebruikt voor de moestuinen rondom huis. Of de tijd kan benut worden voor andere economische activiteiten. Schoon drinkwater, gezonde voeding en naar school: op weg naar een kansrijkere toekomst!

 

Vrienden van GESP doen mee!

In de loop der jaren zijn er veel mensen en organisaties betrokken bij onze activiteiten. Daarvoor onze dank. Een aantal heeft de laatste jaren regelmatig bijgedragen via onze actie 'Vrienden van GESP". Ook u kunt een bijdrage leveren door uzelf actief in te zetten of door ook vriend of vriendin te worden. Dan kunt u blijvend bijdragen en samen werken aan ontwikkeling en verbondenheid.

 

Vriend worden is heel makkelijk

Doordat de stichting GESP door de belastingdienst erkend is als een goed doel is uw gift of donatie fiscaal aftrekbaar. Giften tellen mee voor de giftenaftrek bij uw inkomstenbelasting. Wie periodiek (meerdere jaren achtereen) schenkt, kan deze schenkingen zelfs voor 100% aftrekken. Hiervoor bestaat geen maximum.

We zijn nog bezig met een formulier voor periodieke gisften, maar voor een eenmalige machtiging kunt u hier al een formulier invullen.

Hartelijk dank. Met uw gift kunnen we samen weer mooie ontwikkelingen in gang zetten.

 

 

 

Andere mogelijkheden om GESP te steunen!

 

Shoppen en geven tegelijk via DoelShop

Nu kunt u ook bij veel webshops uw aankopen doen en onze activiteiten in Nicaragua steunen. Via DoelShop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Het werkt zo: "Als DoelShop.nl een ''klant'' aanlevert aan een webshop krijgen wij een bonus als ''bedankje''. Dit is vaak een percentage van het aankoopbedrag. DoelShop.nl geeft 75% van deze bonus door aan het goede doel van jouw keuze! De andere 25% gebruiken wij voor eigen onkosten.waarbij men 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel kan schenken."

DS logo kleur-sloganTips om aan de slag te gaan:

1. Ga naar www.DoelShop.nl en kies "Kies doel/login"
2. Registreer jezelf met je e-mailadres en kies een wachtwoord.
3. Als je ingelogd bent kies je bij "goede doelen" Stichting GESP.
4. Daarna kies je de webshop waar je jouw product(en) wil gaan kopen.

Als u uw aankopen heeft gedaan krijgt u een bevestigingsmail van de desbetreffende webshop én van goededoelshop.nl, zodat u zeker weet dat het allemaal goed is gegaan. In deze bevestigingsmail krijgt u ook te zien hoe hoog het bedrag is wat overgemaakt wordt naar Stichting GESP.

Dus gaat u online shoppen bij een van de aangesloten webwinkels, doe dat dan via doelshop.nl en steun GESP. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

YouBeDo: Met lezen GESP steunen!

logo-navYouBeDo is een online boekenwinkel, waarbij men 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel kan schenken. Zelf zeggen ze daarover: "Boeken verkopen is voor ons een middel om ons doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld." En daarom voelen wij ons thuis daar... en van lezen worden we allemaal beter!

Koop uw boeken bij YouBeDo en steun GESP. Samen lezen voor de ontwikkeling in San Pedro de Lóvago. En sommige hebben ons al gevonden. We willen de eerste 4 donateurs dan ook al heel hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Schenk Frequent Flyer Miles

Om de projecten in Nicaragua te monitoren proberen wij één tot twee keer per jaar een bezoek te brengen aan onze partnerstad San Pedro de Lovago. De kosten voor de vliegtickets die hiervoor nodig zijn, zijn aanzienlijk. Omdat wij onze middelen liever inzetten voor de projecten doen wij graag een beroep op u om uw KLM Frequent Flyer Miles te doneren aan GESP. Soms heeft u ze over, soms zijn er te weinig om zelf een gratis vliegticket te boeken; dan kunt u Stichting GESP steunen. Dat kan heel eenvoudig door uw miles te doneren. Wij kunnen dan gratis tickets boeken en zo op onze kosten besparen. Zo helpt ook u GESP.

Stuur een mail naar henry@gespgennep voor meer informatie. Wij nemen dan contact met u op!

 

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Mondiaal burgerschap

In het kader van mondiaal burgerschap biedt GESP voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 een drietal activiteiten aan:

- Muurschildering
- Inleefatelier Nicaragua
- Storytelling

Promo LBSNNBekijk dit promotiefilmpje (gemaakt door LBSNN) voor meer informatie of neem contact op met Ernst de Vries. Aanmelden kan via info@gespgennep.nl

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.