GESP in Gennep

Ook statiegeldactie in Mook, want Kinderen verdienen Onderwijs!

Niet alleen bij AH van der Laan in Gennep kunnen de emballagebonnen aan GESP geschonken worden, ook bij PLUS Wim Voet in Mook. De actie staat in het teken van alle kinderen onderwijs. Ook in San Pedro kunnen veel kinderen niet naar school. Door kinderarbeid is dat altijd al een probleem, maar door de coronapandemie vallen nog meer kinderen af. Samen met lokale organisaties willen we daar oplossingen voor aanbieden. Jullie bijdrage is dan ook zeer welkom!

Kinderarbeid

Veel kinderen in Nicaragua weten niet beter dan dat ze moeten werken. Elke dag. In het buitengebied van San Pedro de Lóvago is dat niet anders. Kinderen werken om hun familie te helpen, die vaak niet genoeg heeft om in de eerste levensbehoeftes te voorzien. Soms ook omdat er veel werk is op de boerderij van hun ouders.

Zo hoeden veel jongens en meisjes al op jonge leeftijd het vee. Dan trekken ze samen met de koeien rond van droge naar natte streken en terug bij de wisseling van het seizoen. Of hoeden de koeien. Ook landarbeid en huishoudelijk werk komt veel voor. Hierdoor verzuimen veel kinderen school. Of erger: soms gaan ze helemaal niet meer. Schooluitval is een groot probleem in Nicaragua. Ook tijdelijk verzuim beïnvloedt negatief de schoolprestaties. Extra motivatie en begeleiding is dan nodig. Want onderwijs is de basis voor meer kansen in de toekomst.

Alle kinderen onderwijs

Al meerdere jaren ondersteunen wij lokale initiatieven die schooluitval tegengaan en kinderarbeid bespreekbaar maken. Al meer dan 200 kregen zo de kans naar school te gaan. Maar we zijn er nog niet.

Jullie kunnen de flessenretourbonnetjes deponeren naast de emballage-automaat bij supermarkt PLUS Wim Voet aan de Prinses Beatrixstraat in Mook. Dank jullie wel voor jullie bijdrage!