Over ons

Tussen de gemeente Gennep en San Pedro de Lóvago bestaat sinds 1994 een stedenband. Stichting GESP geeft vanuit Nederland inhoud aan deze samenwerking. Kortom: Ontwikkeling door verbondenheid.

Al 25 jaar faciliteert GESP ontwikkelingsprojecten in de partnerstad van Gennep, San Pedro de Lóvago in Nicaragua. Bekijk de video. Voor meer informatie lees verder.

Verbetering sociale en economische omstandigheden

De stichting GESP is een vrijwilligersorganisatie die sinds de oprichting in 1994 een stedenband tussen de gemeente Gennep en San Pedro de Lóvago vanuit Nederland vorm geeft. Samen met andere particuliere organisaties en bedrijven ondersteunen we projecten die bijdragen aan de verbetering van de sociale en economische omstandigheden in San Pedro de Lóvago.

We werken vraaggericht. De mensen in San Pedro bepalen zelf wat nodig is. Wij begeleiden en faciliteren financiering, kennis en vaardigheden. We richten ons op drie aandachtsvelden:

  • sociale inclusie;
  • basisvoorzieningen zoals drinkwater; en
  • economische ontwikkeling (inkomen genererende projecten en werkgelegenheid).

San Pedro de Lóvago

De gemeente San Pedro de Lóvago is gelegen in de provincie Chontales in Nicaragua en heeft een oppervlakte van 466 km². Er wonen bijna 9.000 mensen. Veruit de belangrijkste economische activiteit is landbouw en veehouderij.

Oprichter Jo Opsteegh over GESP

In deze video vertelt mede-oprichter Jo Opsteegh (1944 – 2018) wat GESP is en wat GESP doet. De opname is uit 2016 en opgenomen door zijn kleinzoon Bas van Nieuwland.

Stichting GESP is op 12 december 1994 ingeschreven in de KvK onder 41064465 en het RSIN-nummer van GESP is 804327506. Ook heeft GESP een ANBI-registratie. GESP is aangesloten bij het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN). GESP werkt samen met veel lokale organisaties en partners.