Projectnieuws

Samen leren om zelf groente te telen

Hoewel het een en ander er allemaal anders verloopt door de wereldwijde coronapandemie, zijn de landbouwcursussen in San Pedro de Lóvago (Nicaragua) toch gestart. Met wat vertraging en met minder deelnemers begon de eerste cursus over groenteteelt. Dit komt door angst voor besmetting. Toch neemt de gemeente en de cursusleider alle voorzorgsmaatregelen. Niet omdat het een verordening is, zoals in Nederland, maar omdat de bevolking zelf bewust is van de risico’s.

Moestuinieren

De eerste cursus gaat over groenteteelt. Zelf groente telen is belangrijk. Groente is een broodnodige aanvulling op het dagelijkse menu. Juist in de deze tijd is een eigen moestuin een voordeel. De prijzen van voedingsmiddelen is gestegen, terwijl het inkomen van veel gezinnen gedaald is. Zelf oogsten biedt dfan uitkomsten. Bovendien is groente gezond en lekker. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologisch en natuurlijke teeltmethodes.

Er nemen 12 cursisten deel aan deze praktische cursus. Na deze cursus volgen nog 8 andere cursussen die medegefinancierd worden door GESP. De gemeente draagt bij en ook de deelnemers betalen cursusgeld.

De burgemeester Ramon González zegt dankbaar te zijn voor onze bijdrage.